A Cappella

Pro-ject VC-E

/PRIEŽIŪRA/
Vinilo plokštelių grojama muzikos garso kokybė priklauso ne tik nuo patefono ar plokštelės įrašo kokybės, bet ir nuo plokštelės priežiūros. Vinilo plokštelės dėl statinio krūvio traukia dulkes, taip pat dažnai būna apčiupinėtos pirštais, tiesiogiai (be įdėklo) dedamos ant įvairių paviršių. Tokiu būdu dulkės patenka į plokštelės griovelius ir grodama plokštelė ne tik daugiau traška, bet gali dingti ir „gyvybė” garse, kas yra svarbiausia vinile.
Jei vinilo plokštelė yra fiziški nesubraižyta, tuomet šį traškesį galima panaikinti ją išvalius specialia, itin kompaktiška Pro-Ject VC-E vinilo plokštelių plovimo mašina: https://www.acappella.lt/…/pro-ject-vc-e-vinilo-ploksteliu…/
Po išvalymo rekomenduojama plokštelę iškart dėti ne į seną voką, bet į naują, pavyzdžiui, specialų plastikinį voką plokštelėms, o po to tik į seną originalų, jei jis yra su nuotraukomis ar dainų žodžiais. Senieji vokai nuo įvairių laikymo, naudojimo sąlygų taip pat būna pritraukę nematomų dulkių, kurios dėl statinio krūvio vėl priliptų prie ką tik išplautos plokštelės.